Karel van de Woestijne

Verzameld dichtwerk

Karel van de Woestijne (1878-1929) wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke dichters uit Vlaanderen. Dit volledige dichtwerk werd samengesteld door prof. dr. Anne Marie Musschoot, in samenwerking met dr. Leo Jansen, prof. dr. Kristoffel Demoen en prof. dr. Yves T'Sjoen. De tekst van de gedichten wordt bezorgd volgens de meest recente inzichten van de editiewetenschap.

Over de editeurs

Anne Marie Musschoot was verbonden als hoogleraar aan de Universiteit Gent. Zij promoveerde op een studie over het Judith-thema in de Nederlandse letterkunde. Zij is co-editeur van het Verzameld werk van Cyriel Buysse en redacteur van de Mededelingen van het Cyriel Buysse Genootschap. Zij publiceerde een bloemlezing uit het literaire tijdschrift Van Nu en Straks, een editie van de brieven van Karel van de Woestijne aan Lode Ontrop, en een bloemlezing uit de poëzie van Karel van de Woestijne. Een aantal van haar opstellen werd gebundeld onder de titel Op voet van gelijkheid.

Kristoffel Demoen is docent Griekse literatuur aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek concentreert zich op de doorwerking en vertaling van klassieke teksten, thema’s en vormen in de latere Griekse en Westerse literatuurgeschiedenis.

Leo Jansen is conservator van het Van Gogh Museum. Hij is redacteur van de historisch- kritische uitgave van Van de Woestijnes bundel Wiekslag om de kim en co-editeur van Altijd maar bijeenblijven, een editie van de brieven van Karel van de Woestijne aan C.A.J. van Dishoeck.

Yves T’Sjoen is docent moderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit Gent. Hij promoveerde op een historisch-kritische uitgave van de gedichten van Richard Minne en bezorgde leesuitgaven van teksten uit de moderne Nederlandse literatuur.

Karel van de Woestijne - Verzameld dichtwerk

Publicatiegegevens

Bezorgd door: A.M. Musschoot e.a.
Uitgever: Lannoo
Uitvoering: gebonden met stofomslag
ISBN: 9789020967609

bestel deze titel...